Starten 1908-1929

Starten på den farmasøytiske industrien (1908 – 1929)

De to apotekerne August Kongsted og Anton Antons kjøpte et apotek i København og begynte å produsere legemidler i kjelleren under apoteket. Apoteket hadde vært kjent som 'LEO' siden 1620, og i 1909 registrerte de to ambisiøse apotekerne navnet som varemerke. De hadde allerede en logo: et maleri av kunstneren Anna Rink, inspirert av en assyrisk relieff på Louvre. LEO Pharmas logo var født.

År 1910 er totalt antall ansatte tre. År 1912 begynte LEO Pharma å selge sitt første produkt, det smertestillende medikamentet Albyl®, som i årevis har vært det mest populære smertestillende medikamentet i Danmark. År 1914 tok selskapet det første steget til å bli internasjonale gjennom å grunnlegge det første datterselskapet, AB LEO Helsingborg i Sverige.

Med den første eksporten av Digisolvin LEO® (digoxin) i 1917, bidro LEO Pharma til å etablere den danske legemiddelindustrien. Digisolvin LEO® var det første danske legemiddel som ble eksportert.

Anton Antons døde i en trafikkulykke i 1920, og arbeidet fortsatte under ledelse av August Kongsted. Kort etter gjorde August Krogh og H.C Hagedorn på LEO Pharma det mulig å produsere det første insulinet i Danmark.